پاورپوینت بایدها و نبایدهای بعد از شیمی درمانی
شیمی درمانی
فهرست مطالب:
CHEMOTHERAPY
تغذیه بیمار سرطانی پس از شیمی درمانی
پیشگیری از سرطان خون با کرفس و جعفری
دغدغه های زیبایی بعد از شیمی درمانی
مراقبت های ضروری در منزل جهت بیماران شیمی درمانی
بخشی از متن پاورپوینت:
هیچ کس نمی تواند و نباید مدعی شود که شیمی درمانی آخر خط است. این واژه در حقیقت همان
دارو درمانی است که همه ما یک بار آن را در زندگی تجربه می کنیم، با این تفاوت که امروزه شیمی درمانی
صرفا برای درمان سرطان به کار می رود و بایدها و نبایدهایی دارد که در صورت رعایت نکردنشان، عوارضی
سختتر از سهلانگاری درباره دیگر داروها را تجربه می کنیم. دکتر پدرام فدوی، سرطانشناس در خصوص
دردناک بودن شیمی درمانی اطمینان می دهد: مصرف این داروها به هیچ وجه درد ندارد، اما اگر هنگام
تزریق دارو داخل رگ، آن را به اشتباه زیرپوست تزریق کنند، محل تزریق بشدت متورم و دردناک خواهد شد.
وی هشدار می دهد: احساس درد در روزهای بعد از شیمی درمانی نیز طبیعی نیست و بیماران باید آن را به پزشک گزارش دهند.
شیمی درمانی
تغذیه بیمار سرطانی پس از شیمی درمانی
تغذیه مناسب همراه با درمانهای آغاز شده یکی از مهمترین عوامل دست یابی به سلامتی و تقویت
قوای دفاعی و جلوگیری از عود مجدد بیماری به حساب می آید ، در مواردی لازم است که بیماران به دلیل بروز عوارضی
مثل زخم دهان ، مری ، اسهال و استفراغ در طی درمان تا به دست آمدن کنترل لازم به این نکات تغذیه توجه بفرمایند.
qمایعات خنک و غذاهای نرم و ولرم از قبیل سوپ جو ، سوپ خامه ، پوره سبزیجات ، پوره سیب زمینی ،
تخم مرغ رنده شده باکمی کره ، محلولی از شیر و آب میوه های خانگی ، شیر موز ، شیر سیب ،
بستنی ساده ، ژله های طبیعی ، کمپوت های خانگی تهیه شده از سیب ، فرنی ، شیربرنج ، غنی شده
با کمپوت میوه جات و پوره های نرم تهیه شده از گوشت مرغ و ماهی، افزودن کره یا
روغن زیتون یا آب گوشت جهت نرم تر شدن پوره های مختلف مناسب می باشد .
رژیمهای نرم به دفعات متعدد ولی با حجم بسیار کم ، چای با نان سوخاری ، سوپ های کم چرب پوره های
نرم شده سیب زمینی و سبزیجات لطیف و بدون فیبر خشن ، سیب زمینی تنوری با کمی کره ، نان سفید ،
آب میوه های طبیعی به صورت جرعه جرعه یا از طریق نی به آهستگی نوشیده شود. نان تست با عسل و سوپ جو، مناسب است .
افزایش وعده های غذایی به ۵ تا ۶ وعده و کاهش حجم آنها استفاده از غذاهای نرم و فاقد الیاف و فیبرهای غذایی،
استفاده از کته، ماست کم چربی، نان سفید، نان سوخاری، سوپ جوی دوسر کاملاً نرم شده، سوپ لعاب برنج،
پوره های تهیه شده از هویچ پخته و سیب زمینی، سیب رنده شده با موز، کمپوت سیب بدون شکر، سینه مرغ بدون پوست
و همچنین ماهی به صورت بخارپز، ماکارونی بدون روغن و سس برای موارد اسهال مفید است
از مصرف غذاهای زبر، خشن، پرادویه، شور و ترش، خیلی سرد و یا خیلی گرم میوه های ترش مثل انواع مرکبات، اجتناب کنید.
۲ ساعت قبل از شروع درمان هیچ غذایی میل نگردد. غذاهای تند وپرادویه مصرف نشود و از نوشیدن مایعات
در بین غذا خودداری شده و غذاهای خیلی شیرین و داغ ممنوع می باشد ، ضمناً در حالتی که
بیمار از خوردن غذاها امتنا دارد هیچ گونه زور و اجباری به کار گرفته شود.
عدم استفاده از غذاهای نفاخ، گل کلم، کلم، نخود و لوبیا و ذرت ، غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد احتیاط
در مصرف شیر بخصوص در افرادی که حساسیت به قند یا پروتئین شیر دارند مفید است.
تعداد اسلاید: ۲۹
حجم فایل: ۱۱ مگابایت
زبان فایل: فارسی (فونت B Titr)
فرمت فایل: ppt