پاورپوینت نقش تغذیه در بیماران سرطانی
بیماران سرطانی
فهرست مطالب:
نیازهای تغذیه ای بیماران سرطانی
انرژی
منابع غذایی
مایعات
چربی ها
کربوهیدرات ها
ویتامین ها و مینرال ها
انواع روش های درمانی سرطان
عوارض جانبی احتمالی ناشی از درمان که بر تغذیه فرد اثر می گذارند
کاهش اشتها
کاهش وزن
افزایش وزن
درد و سوزش گلو یا دهان
پرهیز از مصرف غذاها یا مایعات تحریک کننده دهان
خشکی دهان
تغییر حس چشایی و بویایی
توصیه های ذیل در این مورد مفید خواهد بود
تهوع
پرهیز از مصرف غذاهای زیر
رعایت توصیه های زیر
استفراغ
اسهال
اجتناب از مصرف غذاهای زیر
یبوست
پیشگیری از بیماری های ناشی از غذا
نکات قابل توجه برای اطرافیان فرد مبتلا به سرطان
حمایت تغذیه ای
رعایت نکات زیر بعد از اتمام دوره درمان
مراقبت های تغذیه ای در کودکان سرطانی
نقش تغذیه در سرطان پیشرفته و مراقبت تسکینی
بخشی از متن پاورپوینت:
انواع روشهای درمانی سرطان
جراحی
هورمون درمانی
پرتو درمانی
درمان بیولوژیک (ایمنوتراپی)
مجموعه ای از چند روش ذکر شده
در تمام این روش ها، علاوه بر سلول های سرطانی، تعدادی از سلول های
سالم نیز از بین می روند و این رخداد، علت بروز عوارض جانبی درمان سرطان می باشد.
عوارض جانبی احتمالی ناشی از درمان که بر تغذیه فرد اثر می گذارند
کاهش اشتها
تغییر وزن (کاهش و یا افزایش وزن)
سوزش دهان یا گلو
خشکی دهان
تغییر حس چشایی یا بوبایی
تهوع و استفراغ
اسهال
یبوست
کاهش اشتها
در دسترس بودن غذاهای آماده (نان و پنیر، کلوچه، بستنی، کره، میوه و فرنی)
همراه داشتن یک خوراکی ساده در خارج از منزل (نان و پنیر، نخود و کشمش)
خوردن غذای بیشتر در زمانهای سرحال بودن
عدم مصرف مایعات همراه غذا
مصرف غذا در فضای دوستانه
تزئین شکل غذا
ورزش منظم
کاهش وزن
افزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم آن
افزودن کالری و پروتئین به غذاهای مورد علاقه
(افزودن شیر خشک بدون چربی به املت، سوپ، غلات، سس یا عصاره گوشت)
استفاده از مکمل های پروتئینی و پرکالری (Whey، Soy powder)
در دسترس بودن غذا
افزایش وزن
در سرطان پروستات، پستان و تخمدان بعلت داروهای مصرفی (احتباس مایعات)
بیمار نباید رژیم لاغری بگیرد.
محدود کردن مصرف نمک
افزایش مصرف میوه ها، سبزی ها، نان و غلات
مصرف گوشت بدون چربی و مرغ بدون پوست و فرآورده های لبنی کم چرب
اضافه نکردن سس مایونز و شکر به غذاها
کباب کردن و بخارپز کردن غذاها
پرهیز از مصرف میان وعده های پرکالری
افزایش تمرینات ورزشی
درد و سوزش گلو یا دهان
مصرف غذاهای نرم برای سهولت جویدن و بلع
آب میوه طبیعی (نکتار هلو، گلابی و زردآلو)
پوره سیب زمینی، رشته فرنگی، فرنی، ماست و ژلاتین
ماکارونی با پنیر
تخم مرغ آب پز، املت
سوپ جو یا سایر غلات پخته شده
سبزیجات له شده یا پوره سبزیجات مانند هویج و نخود فرنگی
پوره گوشت
مخلوط نمودن غذا با کره، مارگارین، آبگوشت رقیق
استفاده از نی برای نوشیدن مایعات
دمای غذا در درجه حرارت اتاق یا خنک تر باشد.
شستن مکرر دهان با آب
پرهیز از مصرف غذاها یا مایعات تحریک کننده دهان
پرتقال، گریپ فروت، لیمو و سایر مرکبات یا آب مرکبات
سس یا آب گوجه فرنگی
غذاهای شور یا ادویه دار، کافئین
سبزیجات خام (فلفل تند)، دانه ها
غذاهای دارای بافت زبر، نان تست، انواع کلوچه ها یا بیسکوئیت های شور یا سایر غذاهای خشک و برشته
خشکی دهان
هرچند دقیقه یک بار، نوشیدن آب
همراه داشتن یک بطری آب در خارج از منزل
تحریک ترشح بزاق با مصرف نوشابه ها و غذاهای ترش یا شیرین (در صورت نداشتن درد گلو و دهان)
مکیدن آب نبات و جویدن آدامس
صرف غذاهای نرم و پوره شده
مصرف غذا با سس، عصاره گوشت و آب خورش
مرطوب نگهداشتن لبها
در صورت شدت خشکی استفاده از داروی مرطوب کننده دهان (بزاق مصنوعی)
تغییر حس چشایی و بویایی
غذاها بخصوص گوشت یا سایر غذاهای پرپروتئین ممکن است طعم تلخ
یا فلزی پیدا کنند و یا خیلی از غذاها طعمشان کمتر احساس شود.
بیماری های لثه و دندان نیز می توانند سبب تغییر طعم غذاها شوند.
در بیشتر افراد تغییر طعم و بوی غذا بعد از اتمام درمان خود به خود برطرف می شود.
توصیه های ذیل در این مورد مفید خواهد بود
اگر گوشت قرمز طعم یا بوی غیر عادی داشت با مرغ، بوقلمون، تخم مرغ، محصولات لبنی یا ماهی برای تأمین پروتئین حیوانی جایگزین گردد.
افزودن سس ها یا آبلیمو برای مطلوب کردن طعم گوشتها
استفاده از ادویه ها: اکلیل کوهی (رزماری)، ریحان و آویشن در غذا
استفاده از پیاز جهت طعم دادن به غذا
استفاده از ظروف و وسایل پلاستیکی به جای فلزی
تعداد اسلاید: ۲۹
زبان فایل: فارسی (فونت B Nazanin)
فرمت فایل: ppt
حجم فایل: ۱ مگابایت